Un nou interviu special la emisiunea ”Rețeaua de idoli”. În această seară, de la ora 21, pe TVR 2. Invitatul realizatoarei emisiunii, Irina Păcurariu, este marele actor Virgil Ogășanu.

”Nu-mi place să fac ceva în care nu cred. Pentru că se simte. În școală am bătut la tobe, ba chiar ajunsesem toboşar la nunţi. Mă duceam alături de colegii mei: aveam un băiat la acordeon, unul la vioară şi eu la tobe. Mai câştigam un ban. Am și vopsit şcoala cu banii strânşi la spectacolele noastre de la Turnu-Severin”, a povestit, amuzat, Virgil Ogășanu.

”Este un om cald, cu umor și plin de povești. Mi s-a părut mereu un actor discret care merita prim-planul. Anul acesta, profesorul Virgil Ogăşanu va primi premiul UNITER pentru întreaga activitate, ceea ce mi se pare ca o recuperare”, a arătat Irina Păcurariu.

Virgil Ogășanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, la clasa profesoarei Beate Fredanov, și a fost coleg cu Mariana Mihuţ, Valeria Seciu, Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ştefan Radof, Costel Constantin, Ilinca Tomoroveanu, Florina Cercel. „Am fost o clasă foarte bună, «Generaţia de Diamant», aşa ni se spunea”, a mărturisit actorul.

În 1962 a avut debutul cinematografic, în filmul „Doi băieţi ca pâinea caldă“, iar în 1965 a intrat în trupa Teatrului Bulandra, unde a rămas până astăzi. Este profesor la Universitatea „Hyperion“ din Bucureşti.

Sursă informații și foto: tvr.ro

CITEȘTE ȘI: Claudiu Bleonț și Ducu Bertzi, spectacol în Ferești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.