Corul Madrigal lansează aplicația Madrigal pe site-ul oficial www.madrigal.ro, iar muzica și atmosfera specială pregătite de faimosul ansamblu coral pentru aceste sărbători vor fi disponibile gratuit și nelimitat pentru public, la un download distanță.

Aplicația Madrigal App va fi inaugurată prin difuzarea în premieră a Concertului Extraordinar de Crăciun 2020 și va putea fi accesată și descărcată pentru vizionare pe dispozitivele electonice (laptop, televizor etc.) începând cu 23 decembrie de pe site-ul www.madrigal.ro.

”Concertul Extraordinar de Crăciun al Corului Madrigal a fost filmat în luna decembrie a acestui an în condiții excepționale în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României și s-a desfășurat în absența audienței – fapt fără precedent în ultimii 52 de ani”, se arată în prezentarea evenimentului.

”Repertoriul de Crăciun din acest an selectat de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal, include unele dintre cele mai îndrăgite, dar și impresionante piese de Crăciun, de la minunatele colinde, până la lucrări deosebite, din creația compozitorilor Paul Constantinescu sau Johann Sebastian Bach și a multor contemporani, compoziții menite să aducă pacea, frumusețea și spiritul sărbătorilor de iarnă”, precizează sursa citată.

Creat ca un produs vizual remarcabil, Concertul de Crăciun al Corului Madrigal include ilustrații din cadrul Galeriei de Artă Veche Românească a Muzeului Național de Artă al României, imagini care pun în valoare prezența scenică a Corului Madrigal și îmbogățesc experiența artistică a privitorilor.

”Prin difuzarea Concertului Extraordinar de Crăciun 2020, Corul Madrigal își păstrează tradiția pornită în 1968, când în plin regim comunist a susținut primul concert de colinde, un act de dizidență artistică ce a readus Crăciunul în casele românilor și, de atunci, pentru generații întregi, în fiecare an, sunetul sărbătorii Nașterii Domnului a devenit similar cu cel al Madrigalului”.

Sursă informații și foto: Facebook / Madrigal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.