Főtér Fesztivál începe luni, 13 septembrie. ”Zilele Maghiare Băimărene” programează evenimente până duminică, 19 septembrie, inclusiv.

Spicuim din program.

Luni, 13 septembrie, la ora 18.00 este programată deschiderea expoziției ”Krizsán János & Krizsánné Csíkos Antónia” la Galeria Várvédő. Va putea fi vizitată de marți până vineri între orele 16.00-18.00, respectiv sâmbătă și duminică între orele 10.00-18.00.

Marți, 14 septembrie, de la ora 17.00, la Philia Oazis sunteți invitați la un dialog despre istoria coloniei de peisagistică din Baia Mare cu Véső Ágoston, pictor laureat al premiului ”Munkácsy”. Moderator: Várady Enikő. La Colonia Pictorilor, de la ora 19.00, va fi prezentat albumul ”125 de ani de la înființarea Școlii de pictură de la Baia Mare”, autori Várvédő Zsolt și Pintér Zsolt. Studenții Universității Sapientia, departamentul Cinematografie, fotografie și media, vă invită de la 20.00 la o proiecție de scurt metraje în curtea Coloniei Pictorilor.

Miercuri, 15 septembrie, de la ora 18.00 se vernisează expoziția sculptorului Dávid Kása la Centrul Cultural Maghiar “Teleki Sándor”. Pe scena mare a festivalului vor conerta Legbelsőkör (Cluj-Napoca) de la 20.00 și Haraszti Ádám Projekt (Budapesta) de la 21.00.

Joi, 16 septembrie, de la ora 18.00, la Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime este programat concertul ”Laudate Dominum” susținut de artiștii Dragos Teodóra și Mészáros Gergely. Pe scena mare, de la 19.00, recital Adamantium (Baia Mare). De la ora 20.10, concert Bagossy Brothers Company (Gheorgheni).

Vineri, 17 septembrie, Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România prezintă spectacolul lui Mandák Csaba intitulat ”Încotro școală?”. De la ora 16.30, în curtea Școlii ”Németh László” (pe strada Podul Viilor). De la ora 17.30 are loc vernisajul expoziției lui Kiss Adél (Budapesta), ”Cei care se scaldă”. La Galeria ”Totus Tuus” – Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime. Pe scena mare, de la 18.30, va începe concertul ”Rock the Symphony”, susținut de Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti” Satu Mare. La ora 21.00, concert ”Aurevoir” (Budapesta).

Sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 12.00, echipa de cercetași „Teleki Sándor” va amplasa pe Turnul Ștefan o cravată gigantică, semnată de foști și actuali cercetași. De la 12.30, Fóris-Ferenczi Rita (Cluj-Napoca), specialist în științe pedagogice și educaționale, scriitor, propune pe scena mică a festivalului o conversație despre basme. De la aceeași oră, în Piața Cetății, are loc un atelier de confecționat marionete alături de trupa „HalVirág” (Gheorgheni). De șa 16.15, tot în Piața Cetății, puteți vizita expoziția de mesaje a liber-cugetătorului cu origini băimărene, Baczai Zsolt. De la 20.00 pe scena mare va concerta 3AD, de la 21.00 Carson Coma (Budapesta).

Duminică, 19 septembrie, de la 14.00 copiii sunt invitați la un concurs de ciclism pe Câmpul Tineretului. De la 17.00 pe scena mare are loc îÎntâlnirea trupelor de dans popular Röpike, Bokréta și trupa gazdă Talpalat. Muzica va fi oferită de Soroglya Zenekar. De la 19.30, tot pe scena mare, are loc concertul de jazz susținut de Sárik Péter trió & Falusi Mariann.

Programul integral este disponibil aici.

Sursă informații și foto: Főtér Fesztivál

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.