Filiala Nord Vest a Ordinului Arhitecților din România anunță vernisarea lucrărilor de atestat ale elevilor Colegiului de Arte Baia Mare – secția arhitectură și design, promoția 2024. Coordonatori, profesorii arhitect Cătălin Anghelescu și designer Felix Feldman și designer Mirel Caiță. Vernisajul va avea loc mâine, 13 iunie, ora 16.00, în incinta Centrului de afaceri Millenium Baia Mare (Sala ”Vulturul Negru”). Expoziția acestor lucrări va fi amplasată în Piața Libertății din Baia Mare în perioada 13-21 iunie.

”Absolvenții să înțeleagă și să își asume rolul social al arhitecturii dincolo de porțile școlii”

Proiectul ”Alege arhitectura!” s-a născut în cadrul parteneriatului dintre Filiala Nord Vest a Ordinului Arhitecților din România și Colegiul de Arte din Baia Mare. Parteneriat care are ca principal scop susținerea învățământului liceal de arhitectură local și care a fost demarat la inițiativa regretatei arhitecte Maria Mulea.

”Pe lângă susținerea orelor de proiectare de arhitectură, filiala s-a implicat în acordarea unor premii și diplome anuale la fiecare clasă de arhitectură pe baza unor concursuri de proiecte jurizate la final de an școlar de către arhitecți reputați, membri ai filialei. Pe măsura trecerii anilor, filiala a considerat necesar ca proiectele de atestat ale elevilor să fie expuse și prezentate în cadrul unor evenimente publice ample, pentru ca absolvenții să înțeleagă și să își asume rolul social al arhitecturii dincolo de porțile școlii”, menționează într-un comunicat remis redacției arhitect Ionuț Radu Filip, președinte al Filialei Nord Vest a Ordinului Arhitecțior din România.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate în cadrul evenimentului ”Alege arhitectura!”

Și în acest an, Filiala Nord Vest a Ordinului Arhitectilor din România va decerna ”Premiile arh. Maria Mulea ” celor mai bune lucrări ale elevilor absolvenți în cadrul evenimentului cultural ”Alege arhitectura!”, ediția 2024.

”Ca în fiecare an, tema lucrărilor de atestat i-a provocat pe elevi să rezolve o problemă reală din mediul lor înconjurător. În contextul stabilirii de noi punți de comunicare între factorii implicați în educație (elevi – profesori – părinți – public), tema de anul acesta propune amenajarea în incinta Colegiului de Arte Baia Mare a zonei cuprinse între corpurile de clădire 1 și 2, terenul de sport și aleea Parcului Tineretului, amenajare ce va cuprinde structuri pavilionare versatile ce vor putea găzdui mici concerte în aer liber, expoziții de artă, zonă ce va facilita interacțiunea între elevii cu specialități diferite sau între elevi și dascăli”, precizează sursa citată.

Proiect finanțat din Timbrul de Arhitectură al Ordinului Arhitecților din România.

Sursă: Filiala Nord Vest a Ordinului Arhitecților din România

CITEȘTE ȘI:
Maraton teatral pentru copiii și adolescenții din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.