Duminică, 10 iulie, începând cu ora 17.00, la Căminul Cultural din Făurești va avea loc lansarea cărții „Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)”, autori Alexandru Bucur și Marius Câmpeanu.

Despre spiritul de sacrificiu al românilor din 10 localități componente ale actualei comune Copalnic-Mănăștur în Primul Război Mondial, dar și despre străbunicii și bunicii locuitorilor de astăzi ai Făureștiului, participanți în Marele Război, vor avea intervenții următorii istoricii: dr. Mircea Gheorghe Abrudan (cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române), col. dr. Alexandru Bucur (Sibiu) și dr. Marius Câmpeanu (Baia Mare).

Genealogia unor familii din Făurești, care de-a lungul timpului au jucat un rol semnificativ în viața comunității locale, va fi prezentată de Gavril Vasiac. Figura lui Pașca Pante – personalitate marcantă a Făureștiului, delegat supleant din partea Cercului electoral Lăpuș la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 – va fi ilustrată de Ioan Gabriel-Puț.

Lucrarea a apărut în 2021 la Editura Argonaut din Cluj-Napoca, în tiraj de 2.000 de exemplare, cu susținerea financiară exclusivă a comunei Copalnic-Mănăștur.

Sursă informații și foto: Marius Câmpeanu

CITEȘTE ȘI:
Despre participarea românilor din Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial, într-o carte-eveniment

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.