Continuă seria Marilor Spectacole @ODEON difuzate săptămânal online: azi, de la ora 18:00, sunteți invitați la spectacolul ”La Țigănci” după Mircea Eliade, regia Alexander Hausvater.

Spectacolul ”La Țigănci” a avut premiera în 22 iunie 1993. S-a bucurat deopotrivă de aprecierea publicului și a criticii de specialitate. A fost a doua colaborare a actorilor Teatrului Odeon cu Alexander Hausvater, după ce – în 1991 – regizorul, revenit în România din Canada, a montat pe scena Odeonului un spectacol cu un succes răsunător: ”…Au pus cătuşe florilor“ după F. Arrabal. Ambele texte, ”La Țigănci” (1993) și ”…Au pus cătuşe florilor“ (1991), au fost adaptate de poetul Cristian Popescu.

Filmarea care va fi transmisă azi a fost realizată în 2003, când s-au sarbatorit zece ani de la premieră, ocazie cu care a fost lansată cartea ”La Țigănci… cu Popescu” (Editura „Semne”, Bucureşti), semnată de Mugur Arvunescu, un volum care vorbește despre experiența extraordinară de lucru a întregii echipe la acest spectacol.

”La Țigănci”, după Mircea Eliade
Regia: Alexander Hausvater
Text pentru spectacol: Cristian Popescu
Decor: Constantin Ciubotariu
Costume: Irina Solomon şi Dragoş Buhagiar
Muzica: Adrian Enescu
Distribuție: Adriana Trandafir, Florin Zamfirescu, Carmen Tănase, Marius Stănescu, Gelu Niţu, Ionel Mihăilescu, Camelia Maxim, Laurenţiu Lazăr, Constantin Cojocaru, Mugur Arvunescu, Dan Bădărău, Iuliana Ciugulea, Mirela Dumitru, Șerban Ionescu, Angela Ioan, Ioan Batinaş, Diana Gheorghian

Spectacolul va fi transmis prin live streaming pe pagina de Facebook a teatrului, pe site-ul Smart FM și va fi disponibil online pe canalul de YouTube al Odeon până la ora 24:00.

Sursă informații și foto: Teatrul Odeon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.