Azi și mâine va fi celebrată Ziua Culturii Naționale prin proiectul ”La steaua care-a răsărit”. O călătorie în lumea poeziei și a muzicii. Versuri, romanțe și valsuri se vor împleti în spectacolul propus de Consiliul Județean Maramureș, Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, revista ”Nord Literar” și reprezentanța Maramureș a Uniunii Scriitorilor din România – filiala Nord.

”Ghizi” în această călătorie vor fi artiștii Gabriela Ardusătan, Andreea Ghițiu, Maria Casandra Hauși, Alexia Mance, Patricia Moldovan, Paul Marincaș, Andreea Năprădean, Maria Nistor, Daniel Breban. Alături de orchestra (dirijor, Eduard Albina) și corpul de balet (coregrafi, Daniel Bota și Lavinia Pașca) ale Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”. Dana Buzura-Gagniuc, manager „Nord Literar”, va susține o prelegere despre viața și activitatea poetului Mihai Eminescu.

Evenimentul are loc azi, de la ora 11.00 la Colegiul de Arte și de la ora 13.00 la Colegiul ”Mihai Eminescu”. Mâine va fi prezentat la Palatul Administrativ, începând cu ora 14.30.

Acest proiect cultural este organizat în parteneriat cu Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și Colegiul de Arte, ambele din Baia Mare.

Sursă: Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”

CITEȘTE ȘI:
Actorul Dragoș Călin, recital de poezie la Muzeul Județean de Artă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.