Program de excepție în cea de-a treia lună de Festival ”George Enescu” online, care începe azi, 23 mai: iubitorii muzicii vor putea să revadă inclusiv patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

”The International Opera Awards este echivalentul premiilor OSCAR în industria cinematografică. Câștigătorii vor fi anunțați în septembrie 2020, în urma amânării ceremoniei, pe fondul pandemiei. Până atunci, EnescuOnline le dă întâlnire iubitorilor operei pe site-ul său cu patru spectacole de înaltă clasă, cu distribuție de primă mână și cu proiecții multimedia”, precizează reprezentanții Festivalului ”Enescu”.

Este vorba despre:

🎻 31 mai – 3 iunie: Mozart -10 Don Giovanni 527, dramma giocoso în două acte, cu Orchestra de Cameră din Basel, Giovanni Antonini (dirijor);
🎻 8-11 iunie: Beethoven – Missa Solemnis în re major op. 123, cu Orchestra Barocă din Freiburg și Zürcher Sing-Akademie, René Jacobs (dirijor), Anne Katharina Schreiber (concertmaestru), Florian Helgath (dirijorul corului); acest concert a fost înregistrat și de Deutsche Grammophon;
🎻 16-19 iunie: Richard Strauss – Die Frau ohne Schatten (Femeia fără umbră), cu Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, Vladimir Jurowski (dirijor), Corul Radiodifuziunii din Berlin, Benjamin Goodson (dirijorul corului), Corul de Copii al Radiodifuziunii Române, Răzvan Rădos (dirijorul corului), Carmen Lidia Vidu (regizor multimedia);
🎻 20-23 iunie: Bartók – Castelul Prințului Barbă-Albastră, cu Orchestra Națională Simfonică a Radiodifuziunii Poloneze, Cristian Mandeal (dirijor), Nona Ciobanu și Peter Košir (regizori multimedia).

Pe lângă aceste spectacole, cea de-a treia lună de #EnescuOnline va aduce în casele iubitorilor muzicii din întreaga lume și alți artiști din ediția 2019 a Festivalului Enescu, precum: Joyce DiDonato – una dintre cele mai bine cotate mezzosoprane ale momentului, aflată pentru prima oară în România în 2019 și primită cu mult entuziasm de publicul festivalului; faimosul dirijor Vasily Petrenko – un promotor al lucrărilor lui George Enescu; pianistul Leif Ove Andsnes – aflat în acest moment în primii 10 la nivel mondial (conform publicației de specialitate Bachtrack); carismaticul bas-bariton Bryn Terfel – o vedetă cu un joc de scenă deosebit, și mulți alții. Tot în această serie, vor fi trei dirijori români la pupitrul unor ansambluri europene de prestigiu: Horia Andreescu – ORF Vienna Radio Symphony Orchestra, Cristian Mandeal – Orchestra Națională Simfonică a Radiodifuziunii Poloneze și Cristian Măcelaru – Royal Concertgebouw Orchestra.

”Site-ul www.festivalenescu.ro a prezentat, începând cu data de 18 martie, un adevărat festival online de muzică clasică, cu înregistrări din edițiile anterioare ale celor două evenimente, pentru a oferi oamenilor din întreaga lume acces gratuit la muzică clasică de calitate. Este modalitatea prin care Festivalul Enescu își aduce contribuția în lupta pe care umanitatea o poartă împotriva COVID-19, urmând modelul lui George Enescu. Marele muzician s-a implicat, prin puterea vindecătoare a muzicii, în ajutorarea răniților din Primul Război Mondial”, informează aceeași sursă.

Au fost difuzate gratuit 19 concerte în perioada stării de urgență în România. Peste 59.000 de vizitatori unici din toată lumea au urmărit concertele transmise de #EnescuOnline și s-au înregistrat aproximativ 154.000 de vizualizări pe site-ul Festivalului.

🎼 Programul complet al lunii mai este disponibil aici.

Sursă informații și foto: Festivalul Enescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.