Ieri 24 ianuarie am avut onoarea și bucuria de a participa la vernisarea expoziției itinerante Jandarmeria Română 1850-2020 care a avut loc la Secția de Istorie și Arheologie a Muzeului Maramureșean din Sighetu Marmației.

Rodul unei frumoase colaborări între Muzeul Național de Istorie, Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Asociația RoMilitaria și Muzeul Maramureșean din Sighetu Marmației, expoziția cuprinde piese de patrimoniu, distincții, brevete, documente, fotografii, elemente de echipament originale și replici, precum și imagini ce înfățișează jandarmi și militari din Trupele de Securitate.

De asemenea, în cadrul expoziției sunt prezentate distincții sau însemne militare ce aparțin colegilor noștri din cadrul Jandarmeriei Maramureș care au participat la misiuni de menţinere a păcii în Kosovo și Afganistan.

Suntem onorați să fim parte a acestui important și valoros proiect și-i îndemnăm și pe cetățeni să viziteze expoziția Jandarmeria Românăa 1850-2020 pentru a putea admira elementele semnificative care reflectă parcursul istoric al instituţiei Jandarmeriei.

Sursa text și foto: Jandarmeria Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.