Sâmbătă, 24 iunie, de la ora 16.00, la Teatrul Municipal Baia Mare are loc lansarea cărții „Terapia Sonoluminică. Calea evoluției psihospiritualeˮ, semnată Ionel Mohîrță.

Autorul este conferențiar universitar doctor la Universitatea Danubius din Galați, fiind directorul Departamentului de Psihologie și Științele Educației. Este, de asemenea, psiholog clinician și psihoterapeut în psihoterapii transpersonale. Ionel Mohîrță este fondatorul Psihologiei Sonoluminice și vicepreședinte al Asociației Europene de Psihologie Transpersonală.

A elaborat în 2005 ”Teoria pulsațiilor conștiente sonoluminiscente”, ”o teorie articulată în câmpurile tematice ale psihologiei cuantice, ale psihologiei consonantiste și ale pshihologiei sinergetice, publicată în lucrarea «Calea sufletului. O incursiune în realitatea profundă». Ideea centrală a teoriei este posibila reprezentare a sufletului omenesc ca un rezultat al cuplajelor dintre lumină și sunet. Astfel, în urma cercetărilor teoretice și a experimentelor mentale pe care le-a realizat, a elaborat teza centrală a teoriei conform căreia fenomenele conștiente au la bază pulsațiile sonoluminiscente solitonice din organismul uman”, se arată pe site-ul ionelmohirta.ro.

Volumul ”Terapia Sonoluminică. Calea evoluției psihospirituale” a fost publicat la Editura Sitech în acest an. ”Această terapie este o formare de bază deoarece are o parte clinică, una transpersonală și una de dezvoltare personală. Ea folosește cele mai noi studii științifice și cele mai importante moșteniri ale metodelor tradiționale. De pe pozițiile unei hermeneutici spirituale, terapia lui Mohîrță construiește sinergia dintre sunet și lumină: psihicul este înțeles ca lumină care cântă. Cu această carte primim în dar o nouă metodă, unică în planul psihologiei europene”, consideră prof. univ. dr. Ion Mânzat.

Lansarea cărții „Terapia Sonoluminică. Calea evoluției psihospiritualeˮ are loc în deschiderea premierei documentarului ”Reîntoarcere?”, care prezintă 11 povești ale unor vieți din trecut rememorate în stare de regresie. Un documentar după o idee de Călin Terțan. Coproducție Photon Media & Călin și Corina Terțan.

Pagina evenimentului, aici.

CITEȘTE ȘI:
”Reîntoarcere?”, un documentar despre vieți din trecut rememorate în stare de regresie

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.