Trei invitații vin din partea Teatrului Municipal Baia Mare pentru această săptămână. Azi și vineri de la ora 19.00 se joacă ”Hai că nu e Cernobîl”, în timp ce pentru mâine, tot de la ora 19.00, propunerea este ”Arta adulterului”.

”HAI CĂ NU E CERNOBÎL”, text și regie Norbert Boda

”Poluarea cu cianură și metale grele, din urmă cu două decenii, a căzut azi în uitare. Aproape o sută de tone de cianură procesată s-au vărsat în împrejurimi, ajungând în râuri, în Dunăre și poate chiar în Marea Neagră. O problemă gravă, care a fost expediată. Care au fost efectele asupra populației? Nu știm nici acum. HAI CĂ NU E CERNOBÎL tratează acest accident ca pe o farsă tragică, cu un umor reținut, și ridicând multiple semne de întrebare. Un spectacol hrănit din filonul neputinței în fața dezastrului și care ne reamintește că istoriile se repetă atunci când le uităm.” (Ana Liliana Ilea)

Spectacolul se joacă în sala Studio. Durata: 80 minute (fără pauză)

”ARTA ADULTERULUI” de Pierre Chesnot, regia Daniel Vulcu, scenografia Mihai Vălu
”Jean François, regizor de televiziune, și Magalie, soția unui comandant de submarin nuclear, își dau periodic întâlnire în locuința acesteia de la malul mării, care va deveni peste noapte, din rațiuni extraconjugale, Hotel Mimoza. Soția regizorului își face apariția la așa-zisul hotel, pentru a cunoaște locația unde soțul ei își petrece mare parte din timp. Care este arsenalul pregătit spre apărare de cei doi amanți și care e ofensiva în fața pericolului iminent de a fi demascată relația lor? ARTA ADULTERULUI ne dezvăluie rodul imaginației bogate a infidelilor puși în încurcătură de situații limită, generatoare de momente năucitoare, pline de suspans. Oare minciuna, ridicată la rang de zeu, va salva, în cele din urmă, aparențele? Hotel Mimoza e locul tuturor posibilităților.” (Ana Liliana Ilea)

Spectacolul se joacă în sala mare. Durata: 130 minute (cu pauză)

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.