Cel mai cunoscut trompetist contemporan, solistul şi compozitorul Wynton Marsalis, și Jazz at Lincoln Center Orchestra din New York, formată din 15 dintre cei mai buni instrumentişti ai momentului, aduc astăzi bucuria întâlnirii cu jazzul de clasă – arată site-ul tvr.ro în prezentarea evenimentului.

TVR 1 difuzează, de la ora 23.30, concertul susţinut de aceştia cu prilejul Întâlnirilor JTI din vară, de la Sala Mare a Palatului. Pe aceeaşi scenă au mai fost prezenţi, de-a lungul vremii, Louis Armstrong sau Dizzy Gillespie, Chick Corea, Airto Moreira, Johnny Răducanu sau alte mari nume ale genului.

Sub îndrumarea directorului muzical Wynton Marsalis, Jazz at Lincoln Center Orchestra interpretează un repertoriu vast, inclusiv compoziţii şi aranjamente de Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson, Thelonious Monk, Mary Lou Williams, Dizzy Gillespie, Benny Goodman, Charles Mingus şi mulţi alţii.

Wynton Marsalis este recunoscut la nivel internaţional ca muzician, compozitor, director de orchestră şi promotor al culturii americane. Este primul artist de jazz care a interpretat şi compus în toată gama, de la rădăcinile sale din New Orleans până la jazzul modern. Creând şi interpretând cele mai diverse genuri, muzică pentru cvartete, dar şi pentru orchestre, pentru step, dar şi pentru balet, Wynton Marsalis a reuşit să extindă vocabularul jazzului.

Sursă informații și foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.