Cea de-a 30-a ediție a Festivalului Național de Teatru va avea loc în format multimedia (on-line, tv, radio) în perioada 22 – 29 noiembrie, având ca motto FNT 30 / FNT ALTFEL.

”Actuala ediție a Festivalului Naţional de Teatru este construită pe intenția de a pune în dialog trecutul cu prezentul teatral, esteticile creatorilor de ieri cu formele noi ale unui azi ce încă își caută identitatea”, se arată pe site-ul oficial al evenimentului.

Direcția artistică și selecţia programului aparţin criticilor de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu şi Călin Ciobotari. Aceștia menționează: ”Actuala ediție a FNT oglindește involuntar încă o replică din Hamlet: «c-un ochi râzând, cu celălalt în lacrimi»; o mască râde, alta plânge… Acest străvechi principiu dual de reprezentare a teatrului nu mai e acum doar o formă de coexistență a comicului și tragicului, ci a speranței și neliniștii, a seninului și a înnegurărilor de tot felul. Neliniștea și neuitarea sunt polaritățile ce definesc FNT 2020. Substanţa lor se regăseşte în obligatorii meditații asupra prezentului şi viitorului: esteticile pandemiei, dialoguri, conferinţe, expoziții”.

Producători: UNITER – Uniunea Teatrală din România și Televiziunea Română. Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii. Proiect realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural Expo Arte. Partener: Institutul Cultural Român.

🎭 Programul integral al ediției este disponibil aici.

Sursă informații și foto: Festivalul Național de Teatru (concept imagine și afiș – Cosmin Ardeleanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.