În această seară, de la ora 21, pe TVR 2, la emisiunea ”Rețeaua de idoli”, realizată de Irina Păcurariu, o puteți vedea pe îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Dragomiroiu.

Charismatică, cu o voce inconfundabilă, ea a încântat multe generații de iubitori ai folclorului românesc. Cu un timbru deosebit și un amplu registru vocal, dar și posesoare a unei tehnici excelente, de solistă de muzică clasică, despre Maria Dragomiroiu s-a spus că este interpreta cu voce de aur.

Comparată, mai ales la începutul carierei, cu Maria Tănase, atât de cunoscuta doamnă a cântecului popular românesc, Maria Dragomiroiu a depus un efort uriaș pentru a deveni una dintre cele mai îndrăgite și apreciate artiste de muzică populară din țară.

La 16 ani, a urcat pe scena Cenaclului Flacăra, cu melodia „Mărie, Mărie”. Marele folclorist Harry Brauner a fost cel care i-a prezentat-o lui Adrian Păunescu şi tot el a îndrumat-o spre Festivalul de folclor „Maria Tănase”, de la Craiova, unde a primit premiul de popularitate. Ca pentru oricare artist debutant, participarea la spectacolele Cenaclului Flacăra însemnau o deschidere importantă spre marele public.

„Adrian Păunescu mi-a oferit la Sala Palatului premiul cenaclului și al revistei ”Flacăra” pentru păstrarea purității folclorului. Diplomă pe care o țin la loc de cinste în casa mea. El a fost omul care mi-a întins o mână și care mi-a spus, când toată lumea mă compara cu Maria Tănase, că sunt o Mărie cu altă pălărie. Că aduc altceva, este alt suflu. Am timbrul Mariei Tănase, dar sunt altceva. M-a ajutat să muncesc, să lupt și să nu mă las. Pentru că am avut destule piedici în viață, ca fiecare”, își amintește Maria Dragomiroiu.

„Lumea mă recunoaște pe stradă și asta nu este ușor de dus. Este foarte frumos, dar ește și obositor pentru că tot timpul trebuie să fii perfect. Mă fardez singură de când mă știu, pentru că îmi cunosc defectele și știu ce să scot în evidență. Mi-a plăcut întotdeauna fotografia și simt lumina”, a povestit interpreta.

Sursă informații și foto: TVR

CITEȘTE ȘI: ”Aproape” – opt zile de festival și tot atâtea zile de promisă bucurie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.