Astăzi, de la ora 20.00, TVR Cultural difuzează filmul ”Notorious” (1946), în regia lui Alfred Hitchcock, cu o distribuție de excepție: Cary Grant, Ingrid Bergman, Claude Rains.

În 1946, Alicia Huberman (Ingrid Bergman), fiica americană a unui spion nazist condamnat, este recrutată de agentul secret T.R. Devlin (Cary Grant) pentru a se infiltra într-o organizaţie de foşti nazişti fugiți în Brazilia după război. Situaţia se complică atunci când Alicia şi Devlin se îndrăgostesc unul de celălalt, deşi misiunea ei este să-l seducă pe unul dintre liderii organizaţiei aflate în vizorul guvernului american, Alex Sebastian (Claude Rains).

„Povestea din «Notorious» este vechiul conflict dintre dragoste și datorie. Misiunea lui Cary Grant – ironic – este să o împingă pe Ingrid Bergman în patul lui Claude Rains. Nimeni nu-l poate învinovăți că este acru pe tot parcursul desfășurării acțiunii, în timp ce Claude Rains este mai degrabă atrăgător, probabil pentru că încrederea sa este trădată și dragostea lui pentru Ingrid Bergman este mai profundă decât cea a lui Cary Grant. Toate aceste elemente de dramă psihologică au fost țesute în povestea despre spionaj”, explica Alfred Hitchcock, intervievat de criticul de film François Truffaut, în 1976.

Sursă informații: TVR. Sursa foto: TVR / imdb.com

CITEȘTE ȘI: Art-M – un deceniu de activitate, celebrat printr-o expoziție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.