Filarmonica ”George Enescu” deschide o stagiune specială, online, începând din 2 aprilie, cu unele dintre cele mai importante concerte înregistrate în ultimii ani, pentru a contribui – prin muzică – în lupta pe care umanitatea o duce împotriva COVID-19.

Astfel, Filarmonica ”George Enescu“ se alătură marilor instituții muzicale ale lumii, dar și din România, care au înțeles – în această perioadă de criză – că prin accesul liber la cultură, prin difuzarea unor înregistrări de concerte și spectacole online, contribuie la o mai mare unitate și înțelegere între oameni. ”Ne exprimăm speranța și încrederea în convergența finală a obiectivelor culturale și spirituale ale patrimoniului universal, de a rămâne împreună și de a depăși, prin cultură, dificultățile de orice natură”, se arată în comunicatul filarmonicii.

În fiecare joi, de la ora 19.00, sunteți invitați pe site, pe pagina de Facebook și pe canalul YouTube deschis de Filarmonica ”George Enescu“. Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toți iubitorii muzicii.

Prima înregistrare, difuzată pe canalele online joi, 2 aprilie, va fi cea din 30 noiembrie 2018, din celebra serie ”Concertele Centenarului de la Ateneul Român”, concert care a fost dedicat Centenarului Marii Uniri de Filarmonica ”George Enescu“ și de Ministerul Culturii.

”Orchestra este condusă de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii şi unul dintre cei mai valoroşi artişti români de anvergură internaţională, iar în ipostază de solist este Daniel Ciobanu, unul dintre cele mai strălucite tinere talente născute pe pământ românesc, laureat al numeroase concursuri internaţionale de pian, cu o ascensiune artistică spectaculoasă în ultimii ani”, informează aceeași sursă.

Programul concertului înregistrat cuprinde lucrări reprezentative din repertoriul românesc şi universal:
🎼George Enescu – Rapsodia nr. 2, în re major, op. 11
🎼Alfred Alessandrescu – Poemul simfonic Acteon
🎼Serghei Rahmaninov – Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră, op. 43
🎼Georges Bizet – Suita Carmen (selecţiuni)
🎼George Enescu – Rapsodia nr. 1, în la major, op. 11

”Să ascultăm muzica interpretată de muzicienii celei mai prestigioase instituții muzicale din România poate fi o terapie benefică, care să ne ajute să traversăm această perioadă. Rămâneți, în continuare, în fiecare joi, alături de noi, pe site, pe pagina de Facebook și pe canalul YouTube, până vom trăi bucuria de a ne reîntâlni în sala Ateneului Român“, a subliniat Andrei Dimitriu – director general al Filarmonicii ”George Enescu“.

Sursă informații și foto: Filarmonica ”George Enescu“

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.