Oscar, BAFTA, César și multe alte premii au recompensat producția daneză „Încă un rând”, film pe care îl puteți vedea în această seară, de la ora 22.00, la TVR2 și pe TVR+. Regia: Thomas Vinterberg. Cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Helene Reingaard Neumann, Magnus Millang.

Povestea foarte pe scurt: patru profesori la liceu decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian, conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge şi că un consum moderat ne deschide minţile, ne face mai creativi şi mai relaxaţi. Fiecare dintre cei patru prieteni acceptă provocarea cu o rigoare aproape ştiinţifică, sperând că le va face viaţa mai bună. Deşi, la început, rezultatele sunt încurajatoare, situaţia scapă rapid de sub control, în viața lor personală și profesională.

Iată și distincțiile obținute de „Încă un rând”: premiul Oscar pentru cel mai bun film internaţional; nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor; premiul BAFTA pentru cel mai bun film străin; premiul César pentru cel mai bun film străi; patru premii ale Academiei Europene de Film – pentru cel mai bun film, regie, actor principal (Mads Mikkelsen) şi scenariu; premiul pentru cel mai bun actor (Mads Mikkelsen) la Festivalul de film de la San Sebastian.

Sursă informații: TVR. Sursa foto: imdb.com

CITEȘTE ȘI: „Pranic healing – Meditația inimilor gemene”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.