În Sighetu Marmației, despre ”Simboluri străvechi în arta populară din Maramureș”

Muzeul Etnografic al Maramureșului din Sighetu Marmației vă invită să descoperiți – într-o expoziție sinteză – ”Simboluri străvechi în arta populară din Maramureș”.

”De regulă, când auzim noțiunea de simboluri maramureșene ne gândim în mod direct la monumentalele porți maramureșene, astfel, prin contrast, noi ne-am propus să expunem obiecte de dimensiuni relativ mici tocmai pentru a demonstra bogăția de simboluri cu care acestea au fost decorate de către creatorii lor”, specifică reprezentanții Muzeului Maramureșean din Sighetu Marmației.

Sunt expuse obiecte funcționale din viața de zi cu zi: obiecte din universul casnic (căni din lemn și ceramică), elemente de port popular (cămeșile, gatile, cojoacele), fusuri, obiecte din universul stânei (bota încrustată și fluierul păcurarului, trâmbița din lemn de molid).

De la cornul pentru praf de pușcă confecționat din corn de cerb, la cutiuța din lemn în care se păstrau instrumentele pentru bărbierit, o varietate de obiecte și o mare bogăție de simboluri. Le puteți descoperi vizitând expoziția fie la Muzeul Etnografic al Maramureşului (Sighetu Marmației, strada Bogdan Vodă nr. 1), fie aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Muzeul Maramureșan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.