Un simpozion dedicat pictorului Aurel Popp va avea loc în 23 iulie, de la ora 11.00, la Casa de Cultură din Baia Sprie. Felicia Grigorescu, Nicolae Suciu și Dorel Topan vor prezenta lucrările artistului. Programul zilei cuprinde și dezvelirea plachetei comemorative la fosta casă a pictorului Aurel Popp.

Aurel Popp s-a născut în 1879, în comuna Căuaş (Satu Mare). Are la activ studii de artă în Ungaria, Italia, Austria, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Spania. Pentru o perioadă se retrage cu atelierul în Baia Sprie. ”Din 1932 până în 1943 merge în fiecare vară la Baia Sprie unde pictează peisaje”, se arată în prezentarea făcută de dr. Dorel Topan pe site-ul Muzeului Județean de Artă din Baia Mare. În 1958 i s-a conferit titlul de Artist emerit. În 1960 a încetat din viaţă.

”Aurel Popp, prin activitatea şi creaţia sa, rămâne exponentul de prima mână al unei pagini de istorie transilvană, oglinda unei epoci pe care ne-o relevă, cu preocupările, trăirile, înţelegerile unor idealuri şi fapte pe care artistul le transpune într-o viziune artistică capabilă sa transmită mesajele sale memoriei colective, fară a pretinde să se dezvăluie prin metafizice căi de înţelegere şi asimilare”, consideră dr. Dorel Topan.

Cu prilejul simpozionului, va fi vizitată și expoziția participanților la taberele Asociației ”Valorile Monte Medio”. Moderator, Ferenc Hitter.

Sursă informații: Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», Primăria Baia Sprie. Sursă foto: Facebook / Info Baia Sprie.

Aurel Popp – Butinarii (detaliu)

DESCOPERĂ ȘI:
PUZZLE ARTISTIC | Să ne oprim o clipă, încremeniți într-un detaliu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.