Miercuri, 24 iunie, de la ora 15.00, ești invitat la Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației. Acolo, mai precis la Casa Hodor Pop, va avea loc evenimentul ”Îmbracă o cămeșă și hai la muzeu… în șezătoare”.

Ziua de 24 iunie este ziua solstițiului de vară, cea mai lungă zi din an. În credința populară, această zi este asociată Sânzienelor. Iar sărbătoarea Sânzienelor este marcată de magie și farmec. Tot în această zi, începând cu anul 2013, este sărbătorită Ziua Universală a Iei, la inițiativa Comunității La Blouse Roumaine.

În această zi încărcată de simboluri și credințe, Muzeul Maramureșan vă la evenimentul ”Îmbracă o cămeșă și hai la muzeu… în șezătoare” care va avea loc la Casa Hodor Pop din Muzeul Satului Maramureșean, acolo unde, alături de invitații speciali și meșteri populari, participanții vor învăța să descifreze semnele cusute pe cămeși, vor împleti cununi din flori de sânziene, vor admira cămăși tradiționale maramureșene din patrimoniul muzeului și vor afla tainele meșteșugului cusăturilor maramureșene.

Parteneri: Asociația Rădăcinilor Străbune, Comunitatea La Blouse Roumaine, Centrul de Informare Turistică Călinești-Căieni.

”Cei care îmbracă o ie sau o cămașă tradițională în această zi vor avea acces gratuit în muzeu!”, precizează organizatorii.

🔎 Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Maramureșan

CITEȘTE ȘI:
MândrIE maramureșeană, ediția 2020 – un eveniment dedicat nu doar IEI, ci și bucurIEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.