Vineri, 20 august, de la ora 19.00, va avea loc un nou concert în aer liber din seria ”Ora Muzicală”, în fața Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare. De data aceasta protagoniștii evenimentului vor fi cei de la Trio Stravinsky. Adică Sonia Vulturar – vioară, Victor Tobac – clarinet și Adelina Sabău – pian.

Trio Stravinsky a luat ființă în acest an, numele fiind datorat primei lucrări abordate de ansamblu, ”Istoria Soldatului”, de Igor Stravinsky.

Sonia Vulturar a început studiul viorii la Liceul de Artă din Oradea, în 2009 fiind admisă la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, urmând în paralel două specializări: interpretare şi compoziţie. În prezent este membră a orchestrei Operei Naționale din Cluj-Napoca.

Victor Tobac, născut în Sighetu Marmației, și-a început cariera muzicală la vârsta de 10 ani, în cadrul Școlii de Muzică și Arte Plastice ”George Enescu” din orașul său natal. A urmat apoi cursurile Colegiului de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, finalizând studiile în cadrul Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A susținut concerte în calitate de solist, alături de Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca și orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. În prezent, este angajat al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Adelina Sabău și-a început cariera pianistică la vârsta de 5 ani, în cadrul Colegiului de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. A continuat studiile la Colegiul Național de Arte ”George Apostu” din Bacău și la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Membră a Transylvanian Opera Academy. Angajată a Operei Naționale Române din Cluj, în calitate de corepetitor.

Pentru vineri seara, Trio Stravinsky propune un repertoriu de pe două continente, Europa și America, purtând semnătura unor compozitori ca Haciaturian, Sabin Păuța, Mozart, Piazzolla.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Asociația Culturală EduMusic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.