Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» prezintă publicului o expoziție temporară de sculptură, grafică, pictură și fond documentar dedicată artistului Kondrák Carol.

Kondrák Carol este cunoscut în țară și în străinătate în special prin lucrările sale de sculptură. Această expoziție oferă tuturor ocazia de a face cunoștință și cu pictorul și graficianul Kondrák. ”Picturi vibrante cu structuri sculpturale, superbe și enigmatice exemple de grafică op art, expuse în premieră, descriu o foarte largă arie de căutare a artistului. Subiectele abordate sunt diverse, reprezentarea mergând de la arta figurativă la arta abstractă”, menționează curatorul Călin Ițoaie.

Realizarea acestui proiect expozițional se datorează în mare măsură sprijinului primit din partea soției artistului, Condrac Margit-Maria. Care a împrumutat muzeului sculpturi din colecția sa personală și totodată a donat instituției mai multe fotografii, documente și lucrări de artă plastică.

Sâmbătă, 14 mai, de la ora 18:00, are loc vernisajul expoziției retrospective Kondrák Carol. Va rămâne pe simeze până în 5 iunie.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor | Complexitatea și diversitatea colecțiilor de la Artă, celebrate (și) în 14 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.