”Chipuri și cămeși”, expoziție de artă fotografică și prezentare cămeși din Țările Maramureșului, va fi vernisată vineri, 14 mai, la Palatul Culturii din Iași.

”Chipuri și cămeși” este un demers expozițional care ”se supune unui dublu discurs – unul științific, realizat prin cercetarea etnografică a portului popular din Țările Maramureșului, iar celălalt, artistic, realizat prin alăturarea la semnele și însemnele cusute pe cămăși a chipurilor ce spun povești din vremuri de demult, surprinse de artistul fotograf Gabriel Motica în peregrinările sale prin Maramureșul nostru drag”, se arată în prezentarea evenimentului.

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș vernisează ”Chipuri și cămeși” la invitația Complexului Muzeal Național Moldova Iași – Muzeul Etnografic al Moldovei. În 2018, Muzeul Etnografic al Moldovei împreună cu Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș au organizat expoziția ”Sat și Societate 1918-2018”.

Expoziția ”Chipuri și cămeși” va rămâne la Palatul Culturii din Iași până în 15 august.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.