Întâlniri creative cu tinerii din Țara Lăpușului

Foto (c) Floare Sebastian

Asociația Culturală Sub Stejar lansează cea de a doua ediție a proiectului cultural ”CALEIDOSCOP – Întâlniri creative cu tinerii din Țara Lăpușului”. Începând din 3 iunie. 

Un CALEIDOSCOP de propuneri estivale

Pe toată durata vacanței de vară, copiii și adolescenții din Țara Lăpușului sunt invitați să participe la o mulțime de activități creative care să le stimuleze imaginația și curiozitatea. Activități propuse în cadrul proiectului cultural ”CALEIDOSCOP – Întâlniri creative cu tinerii din Țara Lăpușului”, ajuns la a doua ediție.

”Cred că nu sunt singura persoană care asociază vacanța de vară cu bunicii, cu mersul la țară și tolănitul în iarbă sau la umbra copacilor. Vreau să ofer copiilor puțin din ceea ce și mie mi-a oferit acest spațiu în copilărie, să deschid la propriu curtea bunicilor mei și să invit la umbra acestui stejar tare drag mie copii dornici să asculte povești frumoase, așa cum doar bunicii știau să le spună. Povești care deschid ochii, mintea și imaginația, povești fermecate în care orice este posibil! Nu uitați, părinți, bunici, și voi ați fost cândva copii!”, mărturisește Silvia Roman – președinte și co-fondator al Asociației Culturale Sub Stejar.

Ateliere de creație / teatru / film / fotografie, concerte, expoziții și o paradă a copiilor figurează pe agenda ”CALEIDOSCOP”. ”11 artiști faini invitați din București, Brașov, Cluj și Baia Mare vor poposi în Maramureș pentru a împărtăși din secretele lor celor mici în cadrul unor ateliere de creație pline de tâlc. Copiii vor avea ocazia să lucreze cot la cot cu artiști păpușari, fotografi, actori, regizori de film și de teatru, artiști plastici, coregrafi, muzicieni”, precizează reprezentanții Asociației Culturale Sub Stejar.

PROGRAMUL ATELIERELOR

3 -11 iunie: inițiere în acrobație aerială;
25 iunie – 2 iulie: Atelier de dans contempofun;
10-16 iulie: Atelier de inițiere în fotografie documentară; Art Cubes – artă plastică pe înțelesul celor mici;
24-30 iulie: Cartoniada – atelier de hârtie vie; Atelier de povești nescrise – păpușile ascunse din grădina ta; Joacă în stradă – cadru de experiment al performance-ului stradal; Atelier de actorie: statuile prind viață;
7-13 august: Atelier de fabricat povești muzicale;
28 august – 3 septembrie: Fabrica de film – atelier de povești filmate;
13 iunie – 29 august: Șah mat, joc și joacă! – cursuri de inițiere în șah;

Toate evenimentele se vor desfășura în aer liber

”Toate evenimentele se vor desfășura în aer liber, în orașul Târgu Lăpuș, sub un stejar bătrân și plin de povești, devenit deja reper cultural în zonă și punct de intâlnire pentru copii, părinți și bunici”, menționează sursa citată.

Din acest an se alătură proiectului șase instituții partenere de învățământ din Țara Lăpușului: Grădinița cu Program Prelungit, Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil”, Liceul Teoretic ”Petru Rareș” – toate din Târgu Lăpuș; Școala Generală ”Nicolae Steinhard” Rohia, Școala Gimnazială Lăpuș și Școala Gimnazială ”Benko Ferenc” Dămăcușeni.

Accesul la ateliere și evenimente este gratuit în limita locurilor disponibile. Înscrierea și informații despre invitați, echipă cât și programul complet al proiectului aici, începând cu 22 mai. eZiarultău este partener media al evenimentului.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană NextGenerationEU prin Planul Național de Redresare și Reziliență și Cofinanțat de Orașul Târgu Lăpuș.

Sursă informații și foto: Asociația Culturală Sub Stejar

CITEȘTE ȘI:
A revenit în Țara Lăpușului și a transformat stejarul copilăriei în loc de ”joacă” artistică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.