La început de mai se anunță în Baia Mare averse de tinerețe și bucurie. Opt zile de cod galben de evenimente unul și unul. ”Vrem ca la finalul celor opt zile spectatorii să simtă că au întinerit cu cinci ani!”, spun cei care au imaginat Festivalul ”Aproape”. Cum ce festival? Cum aproape de cine/de ce? Haideți că venim cu detaliile…

Notați în agende: 5-12 mai, ”Aproape”

Prima ediție a Festivalului de teatru „Aproape” va avea loc în Baia Mare în perioada 5-12 mai. Un eveniment creat de Asociația Artspot, în parteneriat cu Teatrul Municipal Baia Mare. ”Festivalul își propune să devină un nucleu cultural-educațional al comunității băimărene și să adune într-un singur loc, pentru câteva zile, energia tânără a orașului”, se arată pe contul festivalului.

Un cocktail rafinat de teatru și  jazz. Și nu numai!

Timp de opt zile, vor fi spectacole de teatru, concert de jazz, workshopuri gratuite pentru liceeni, ateliere gratuite pentru dascăli, activități și acțiuni de tineret. ”În Baia Mare vor poposi artiști ca Șerban Pavlu, Richard Bovnoczki, Andreea Grămoșteanu, Pavel Bartoș și Luiza Zan. Și vom avea și o zi dedicată băimărenilor preocupați de binele comunității, în care, Dragoș Pătraru, Cristi Danileţ și Pavel Bartoș vor răspunde întrebărilor publicului. Evenimentul se va numi «Ziua AMA» (Ask Me Anything) și va fi precedat de discuții despre comunitate”, menționează sursa citată.

”Va fi atâta bucurie în sălile Teatrului Municipal Baia Mare”

Se muncește de zor și cu sport. Biletele au fost puse în vânzare. ”Va fi atâta bucurie în sălile Teatrului Municipal Baia Mare de nu o să vă mai vină să plecați! Și nici nu veți pleca așa ușor de la evenimente, fiindcă se va sta la povești, la vorbe, la un platou de bun gust, la un pahar de vin…”, anunță organizatorii. Ca să știți cum să vă pregătiți. Oricum, promisiunea e clară: vor fi opt zile de evenimente unul și unul, opt zile de bucurie. ”Vrem ca la finalul celor opt zile spectatorii să simtă că au întinerit cu cinci ani!”, spun organizatorii.

Program, aici. Bilete, aici.

Sursă informații și foto: Festivalul Aproape Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Cele 8 anotimpuri, cu Vivaldi și Piazzolla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.