Fundația Regală Margareta a României organizează Gala Tinere Talente, ediția 2020. O emisiune-eveniment dedicată tinerilor muzicieni și artiști vizuali, bursieri ai programului ”Tinere Talente”.

Gala va fi difuzată mâine, 30 noiembrie, începând cu ora 21.00, la TVR 3, și transmisă online pe TVR+ și pagina de facebook a fundației.

În fiecare an, Gala Tinere Talente îi aduce în atenția publicului pe tinerii muzicieni și artiști vizuali aflați la început de drum și susținuți în dezvoltarea lor artistică de Fundația Regală Margareta a României. Evenimentul reprezintă pentru bursierii programulului ”Tinere Talente” oportunitatea de a demonstra evoluția lor artistică, cu sprijinul Fundației și sub îndrumarea mentorilor.

”Tinerii artiști vorbesc despre experiențele lor ca bursieri ai programului pe parcursul anului 2020, importanța bursei, a mentorilor și a promovării în parcursul lor artistic, dar și despre modul cum au reușit să-și adapteze actul artistic în acest an plin de provocări”, se arată în comunicatul fundației. Coordonatarul programului ”Tinere Talente”, Gabriela Iordache, prezintă oportunitățile și beneficiile oferite tinerilor artiști și modalitățile prin care aceștia sunt susținuți în contextul actual al pandemiei.

Fundația Regală Margareta a României îi felicită pe cei 30 de bursieri ai programului ”Tinere Talente” 2020 și mulțumește mentorilor care le-au fost alături în acest an – dirijorul Gabriel Bebeșelea, violoncelistul Andrei Ioniță, dirijorul Tiberiu Soare, tenorul Teodor Ilincăi, violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Vlad Iftinca, violistul Răzvan Popovici, pianista Verona Maier, violoncelistul Octavian Lup, artiștii vizuali Suzana Dan și Ioana Ciocan.

Prin bursele ”Tinere Talente”, Fundația Regală Margareta a României susține tineri talentați români care nu au șansa să se dezvolte în lipsa resurselor sau a îndrumării necesare.
Selecția națională pentru bursele anului 2021 este acum deschisă către elevi și studenți de la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara. Dosarul complet se trimite până la data de 18 decembrie 2020, la adresa de e-mail: tineretalente@principesa.ro.

Programul național ”Tinere Talente” a debutat în 2008 cu scopul de a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. ”Ceea ce diferențiază programul «Tinere Talente» de alte proiecte care oferă burse, este abordarea holistică, centrată pe dezvoltarea și afirmarea acestor artiști în devenire, nu numai pe sprijin financiar. Pe lângă burse, tinerii primesc îndrumarea unor mentori valoroși, pregătire prin masterclassuri și oportunități de promovare”, precizează sursa citată.

Pe parcusul celor 13 ani de activitate prin acest program au fost acordate 350 de burse de studiu, au fost organizate 450 de recitaluri, concerte și expoziții, asigurate 140 de masterclass-uri naționale și internaționale și cucerite 175 de premii la concursuri naționale și internaționale.

Sursă informații și foto: Fundația Regală Margareta a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.