Dublu eveniment are loc vineri, 11 iunie, cu începere de la ora 17.00, la Colonia Pictorilor din Baia Mare. Este vorba despre vernisaj și lansare de album ”Instances” (1999-2019), purtând semnătura Florica Prevenda. Prezintă Magda Predescu, Ion Bogdan Lefter și Laura Ghinea.

”Sensibilă la datele epocii pe care o traversează, Florica Prevenda suprinde impactul noilor tehnologii asupra omului contemporan, în special caracterul solitar al experiențelor din mediul virtual. În contrapunct cu seriile tematice în care sistemul de referință al umanului este societatea informațională, artista dezvoltă serii care privilegiază ca nucleu ideatic stările de regres, de activare a emoțiilor sedimentate în inconștient, de provocare a memoriei involuntare. Aceste întoarceri periodice în sine, încercări de reculegere, căutare a momentelor de calm, inclusiv prin raportare la copilărie, alcătuiesc latura autobiografică a operei”, menționează Magda Predescu în prezentarea evenimentului.

Expoziția (curator, Magda Predescu) face parte din evenimentele dedicate aniversării a 125 de ani de la întemeierea Centrului Artistic Baia Mare și va putea fi vizitată până în 11 august. (G.D.)

Sursă informații și foto: Facebook / Florica Prevenda
(credit foto – Alin Hereş), Colonia Pictorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.