În această seară, de la ora 22.00, TVR Cultural difuzează drama „Viața pură” (Franța, 2014), în regia lui Jeremy Banster, cu Stany Coppet, Aurelien Recoing, Alex Descas, Daniel Duval, Stana Roumillac și Elli Medeiros.

În 1949, un tânăr explorator francez, pe nume Raymond Maufrais, pleacă într-o expediție solitară în pădurea amazoniană, locuită de triburi necunoscute la vremea respectivă. Dispare în mod misterios, lăsând în urmă un jurnal în care și-a documentat o parte din călătorie și care cuprinde și însemnări despre „viața pură”.

Filmul se bazează pe povestea reală a exploratorului, care a dispărut în Guyana Franceză în anul 1950. Voia să descopere mai multe triburi canibale despre care nu se mai știa nimic de 60 de ani. Corpul său nu a fost descoperit niciodată.

Tatăl lui Raymond a plecat pe urmele sale în 1952, acoperind 12.000 de kilometri în 12 ani. A scris, la rândul său, o carte intitulată ”În căutarea fiului meu”. Plecând de la povestea sa, în Franța au fost realizate patru filme și au fost scrise 11 cărți.

Sursă informații: TVR Cultural. Sursa foto: TVR Cultural / imdb.com

CITEȘTE ȘI: Sighetu Marmației | Festivalul Medieval ”Eternul Maramureș”, în 29 și 30 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.