Astăzi de la ora 22.00, TVR Cultural difuzează filmul „Lemonade”, în regia Ioanei Uricaru, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun regizor, la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo (2018). În rolurile principale: Mălina Manovici, Dylan Smith, Steve Bacic.

Este primul lungmetraj semnat de Ioana Uricaru și spune povestea unei femei de 30 de ani din România, asistentă medicală (Mara), care merge în SUA să lucreze pentru o perioadă fixă și se căsătorește cu un fost pacient, despre care află apoi că nu este omul bun pe care l-a crezut. Pe lângă asta, ofițerul de la Imigrări o hărțuiește sexual și este nevoită să se confrunte cu șocul cultural la tot pasul.

Filmul „Lemonade” a fost produs de Cristian Mungiu. Anterior, Ioana Uricaru a regizat un segment din „Amintiri din Epoca de Aur”, proiect coordonat de Cristian Mungiu, selecționat la Festivalul de la Cannes, iar actrița principală din „Lemonade”, Mălina Manovici, a jucat în „Bacalaureat”, film regizat de Cristian Mungiu.

„Să fii imigrant e o experiență traumatizantă, o situație foarte vulnerabilă. Sunt multe detalii care nu prea apar în filme sau în presă, dar care sunt relevante pentru orice imigrant, din oricare parte a lumii ar veni. Sunt atâtea lucruri care ți se întâmplă și pentru care nu ești pregătit! Știi că trebuie să ai permis auto, să vorbești engleză și să muncești din greu, dar multe alte lucruri care ți se întâmplă sunt echivalentul unui ciocan cu care cineva îți dă în cap zi de zi”, a explicat Ioana Uricaru, care a emigrat, la rândul ei, în SUA, în anul 2001.

Sursă informații: TVR. Sursă foto: Facebook / ”Lemonade”

CITEȘTE ȘI: Seară de divertisment și răsfăț culinar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.