Astăzi de la ora 22.00 TVR Cultural difuzează drama „Ivana cea Groaznică” (coproducție România – Serbia, 2019), în regia Ivanei Mladenović. Cu: Ivana Mladenović, Luka Gramić, Gordana Mladenović, Miodrag Mladenović, Kosta Mladenović, Zivka Sorejević, Andrei Dinescu, Anca Pop.

Filmul spune povestea actriței sârbe Ivana, care lucrează și trăiește în România, dar, după o serie de probleme de sănătate, decide să-și petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, orășelul natal, înconjurată de familie.

Primarul îi propune să fie imaginea celui mai important eveniment local – Festivalul de muzică „Podul Prieteniei” – și, deși nu foarte convinsă, Ivana acceptă. Odată cu sosirea excentricilor săi prieteni de la București și pe măsură ce bârfele legate de povestea sa de dragoste cu un băiat mult mai tânăr se împrăștie în oraș, Ivana ajunge în pragul unei căderi nervoase.

„Ivana cea groaznică” a primit 12 nominalizări la Premiile Gopo, Premiul special al juriului „Filmmakers of the Present: Ciné+”, la Festivalul internațional de film de la Locarno (2019), și Golden Pram for Best Feauture Film, la Festivalul de film de la Zagreb (2019).

Sursă: TVR, foto: Facebook

CITEȘTE ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.