Astăzi, de la ora 20.00, TVR Cultural difuzează filmul „Cu Hemingway în Cuba” (SUA, Canada, 2015). Regia este semnată de Bob Yari, iar în rolurile principale sunt Giovanni Ribisi (tânărul jurnalist), Adrian Sparks (Hemingway) și Joely Richardson (Mary Hemingway, soția scriitorului). Scenariul îi aparține lui Denne Bart Petitclerc, vechi prieten al lui Hemingway, care s-a inspirat din propria biografie pentru această producție cinematografică.

În film, în 1959, un tânăr jurnalist din Miami, pe nume Ed Myers, pleacă la Havana, pentru a-l întâlni pe scriitorul Ernest Hemingway, în timpul revoluției cubaneze. Filmul urmărește modul în care tânărul jurnalist găsește în Hemingway o figură paternă.

În realitate, în anii ’50, tânărul jurnalist Denne Bart Petitclerc, de la ”Miami Herald”, i-a scris o scrisoare lui Hemingway, în care își arăta susținerea pentru scriitor, după ce un critic literar a afirmat că singura contribuție a lui Hemingway la limba engleză este că scrie propoziții scurte. După o săptămână de la trimiterea scrisorii, Petitclerc a primit un telefon în redacție de la Hemingway, care l-a invitat să pescuiască în Cuba, relatează ”The New York Times”.

A urmat o prietenie care s-a întins pe toată durata vieții scriitorului, până în 1961. Cei doi au vorbit chiar și despre o carte la care Hemingway lucra la vremea respectivă, „Islands in the Stream”. Acesta va fi primul roman al lui Hemingway publicat postum, în 1970. În 1977, Petitclerc a semnat scenariul pentru „Islands in the Stream”, peliculă care a primit un Oscar.

Sursă informații: TVR Cultural. Sursa foto: TVR Cultural / imdb.com

CITEȘTE ȘI: Ce frumoasă poveste promite a fi festivalul folk din Târgu Lăpuș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.