Concerte educative, înregistrări cu muzicienii din orchestră, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto sunt propunerile Filarmonicii de Stat Sibiu incluse în “Stagiunea Online”, proiectul cultural adaptat situaţiei de criză prin care trecem.

”Fiindcă nu putem fi alături (fizic) de publicul nostru, am adaptat Stagiunea <<Beethovenescu>> în <<Stagiunea Online>>. Astfel, în fiecare seară vom ridica moralul iubitorilor de artă prin evenimente publicate şi distribuite gratuit, în mediul online, în prime time, la ora 19”, se arată în comunicatul filarmonicii.

Fiecare săptămână a ”Stagiunii Online” va începe luni cu un eveniment dedicat celor mici. Vor fi publicate în fiecare seară de luni părţi din concertele educative pe care muzicienii din orchestră le-au susţinut în faţa celor mai mici, gălăgioşi și simpatici spectatori ai filarmonicii.

Marţi seara veţi putea vedea cum artiştii sibieni se pregătesc individual acasă pentru vremurile post-Coronavirus, într-un set de clipuri video reunite generic ”Stage@home”.

Miercuri este rândul publicului să își etaleze aptitudinile muzicale în cadrul unui concurs. Și dacă e concurs, sunt și premii. Atunci când lucrurile vor reveni la normal, câștigătorii vor primi invitații la concertele de la Sala Filarmonicii.

Joia este ziua din săptămână care ne este cea mai dragă nouă fiindcă este ziua în care ne dăm întâlnire cu publicul nostru. Este motivul pentru care, în <<Stagiunea Online>>, joi este seară de concert simfonic. Înregistrările vor fi difuzate în două părți, în două seri consecutive: partea I joi, partea a II-a vineri”, anunță aceeași sursă.

Sâmbătă și duminică publicul e invitat să admire pe ”simezele” Facebook-ului și ale site-ului cele mai frumoase fotografii surprinse la evenimentele organizate de Filarmonica de Stat Sibiu, precum și selecții de fotografii ale unor artiști-parteneri-prieteni ai Filarmonicii.

Toate evenimentele vor putea fi urmărite gratuit, pe website-ul instituţiei şi pe pagina de Facebook.

Sursă informații și foto: Filarmonica de Stat Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.