Un adevărat ”Festival Internațional <<George Enescu>> online” va începe de mâine pe www.festivalenescu.ro pentru a oferi oamenilor din întreaga lume acces gratuit la muzica clasică de calitate.

”Festivalul Enescu își aduce astfel contribuția în lupta pe care umanitatea o duce împotriva COVID-19, urmând modelul marelui compozitor George Enescu, care s-a implicat în ajutorarea răniților din primul război mondial, prin puterea vindecătoare a muzicii”, se arată în comunicatul postat pe site-ul festivalului.

Publicul este îndemnat ”să respecte regulile de distanțare socială și, în loc să cumpere bilete la concerte, să facă donații pentru organizațiile neguvernamentale credibile, care strâng bani pentru dotarea spitalelor cu echipamente și materiale necesare rezistenței în fața virusului”, menționează aceeași sursă.

Programul online va fi asemenea unui program de sală, cu diferența că fiecare concert va rămâne postat pe site timp de patru zile. Maratonul muzical va dura pe o perioadă nedeterminată, urmând ca programul să fie actualizat în permanență.

În semn de omagiu și de compasiune pentru Italia, pentru oamenii și artiștii săi, deschiderea Festivalului Enescu online, care va avea loc miercuri, 18 martie, la ora 09.00, va fi cu ”Recviem” de Verdi, interpretat de Orchestra și Corul Maggio Musciale Fiorentino, dirijor Fabio Luisi, soprană Hibla Gerzmava, mezzosoprană Veronia Simeoni, tenor Piero Pretti și bas Riccardo Zanellato.

Vedeți programul artistic al primei luni de festival online și alte detalii aici.

Sursă informații și foto: festivalenescu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.