Festivalul internațional de foarte scurt metraj Très Court poposește în Baia Mare, la Colonia Pictorilor, în perioada 4-6 iunie. Trei seri, 160 de filme foarte scurte, grupate în două competiții și patru selecții tematice este propunerea organizatorilor în acest an.

Cea de-a 23-a ediție a Très Court International Film Festival are loc simultan în 15 țări între 4 și 13 iunie. În România, festivalul va avea loc în opt orașe (Arad, Alba Iulia, Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Râșnov, Timișoara) în coordonarea Institutului Francez din România și cu susținerea Orange.

Festivalul internațional de foarte scurt metraj Très Court aduce spectatorilor cele mai bune producții audiovizuale în format foarte scurt, de maximum patru minute, venite din lumea întreagă. ”Împotriva vântului, virusului și mareelor, anul acesta propunem o ediție hibridă, pe ecrane mici și mari, din 4 în 13 iunie 2021. În orașele unde va fi posibil, cele peste 150 de filme de maxim 4 minute vor fi proiectate în săli sau în aer liber în fața spectatorilor bucuroși să regăsească sau să descopere magia Très Court”, anunță organizatorii.

În propriile locuințe, în săli de spectacol sau în aer liber, spectatorii din lumea întreagă vor avea plăcerea de a descoperi 160 de filme foarte scurte, grupate în două competiții și patru selecții tematice: competiția Internațională, ”Paroles de Femmes”, respectiv selecția familială (pentru copii), selecția franceză, selecția ”Au îndrăznit Trash&Glam” și, în premieră anul acesta, selecția documentară. ”În plus față de aceste programe difuzate la nivel mondial, sunt organizate și selecții locale sau naționale, precum Competiția românească – o minunată ocazie de a promova specificitățile culturale regionale și talentele locale!”, menționează organizatorii.

Ca în fiecare an, la finalul vizionării, spectatorii vor putea vota filmul favorit atât din competiția internațională, cât și dintre scurt metrajele românești.

În Baia Mare, organizatorii locali Colonia Pictorilor şi Fundația ARTE + vă invită în perioada 4-6 iunie la Festivalul internațional de foarte scurt metraj Très Court. Eveniment găzduit de Colonia Pictorilor.

PROGRAM
4 iunie
19h00 • Competiția Românească
20h00 • Competiția Cuvintele Femeilor
21h00 • Selecția Franceză
5 iunie
12h00 • Selecția Familială
18h00 • Competiția Internațională 1
20h00 • Competiția Internațională 2
6 iunie
19h00 • Selecția Au îndrăznit
20h00 • Selecția Documentară

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Très Court International Film Festival

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.