🎬 Festivalul de foarte scurt metraj ”Très Court”, ajuns la ediția 22, se va derula online din 5 până în 14 iunie cu ajutorul structurilor culturale din 20 de țări. 👀 ”Această ediție online a festivalului <<Très Court>>, excepțională și gratuită, le va permite spectatorilor din lumea întreagă, fie că sunt liberi sau în izolare, să descopere 120 de filme noi, foarte concise, dar pline de talent”, anunță organizatorii evenimentului.

Așadar, 👉 între 5 și 14 iunie, sunteți așteptați aici, unde filmele de maxim 4 minute vor fi grupate în secțiuni. ”Filmele competiției internaționale din acest an vorbesc cu umor sau cu sensibilitate despre singurătate și incertitudine, despre ecologie și pericolul încălzirii globale, despre îndrăgostiri, despărțiri și relații virtuale. Nu mai puțin interesante sunt însă și celălalte secțiuni tematice: Paroles de femmes – filme feminine și feministe, Familiale – selecția pentru copiii, selecția franceză sau selecția de filme decadente Trash&Glam, prezentată pentru prima dată publicului român”, se menționează în prezentarea evenimentului.

Pentru a viziona filmele festivalului, cu subtitrare în limba română și alte 6 limbi, intrați între 5 și 14 iunie aici și accesați harta care menționează toate locurile festivalului. Alegeți unul dintre ele și veți obține gratuit codul de acces de la unul dintre organizatorii locali ai festivalului. Odată ce aveți acest cod, vizionarea filmelor festivalului e la un clic distanță.

🏆 Ca în fiecare an, la sfârșitul vizionării, spectatorii vor putea vota cele trei filme preferate din Competiția internațională. Premiul internațional al publicului va fi acordat filmului care a obținut cele mai multe voturi din întreaga lume.

📽 Această ediție online a festivalului ”Très Court” din luna iunie va fi completată în toamnă, în intervalul 7-17 noiembrie, de o proiecție specială în săli a competiției românești și a unei selecții Best Of 2020 a festivalului.

În România, festivalul este coordonat de Institutul Francez din România, cu susținerea Orange, în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei. Alături de Institutele Franceze din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara, festivalul este susținut de instituții și asociații din Oradea, Baia Mare, Râșnov, Pitești, Zalău, Arad și Bistrița. În Baia Mare, festivalul este susținut de Fundația ARTE + şi Colonia Pictorilor Baia Mare.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Festival Très Court – ediția online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.