Sighetu Marmației va găzdui în 7 și 8 august a IX-a ediție a Galei Folk ”Floare de Colț”, care devine din acest an Festival Concurs Național. Printre premii, inclusiv o… valiză!

Festivalul Concurs Național ”Floare de Colț” se adresează tuturor iubitorilor de folk care au calități componistice și interpretative deosebite și care doresc să se afirme ca soliști interpreți sau în grupuri organizate de muzică folk, menționează organizaorii. Printre condițiile care trebuie îndeplinite este vârsta minimă de 14 ani și prezentarea a două cântece, unul dintre ele compoziție proprie.

Înscrierile pentru preselecție se fac prin e-mail la Centrul Cultural Sighetu Marmației în perioada 15 iunie – 15 iulie. În urma preselecției vor rămâne în concurs maximum 12 concurenți.

Gala și festivitatea de premiere vor avea loc în 8 august. Vor fi acordate premii în bani pentru locurile I, II și III, pentru cea mai bună creație și pentru virtuozitate instrumentală, iar premiul de popularitate va fi oferit de Asociația interculturală Ducu Bertzi și va consta într-o… valiză, acesta fiind și premiul obținut de sighetean la debutul său, în 1973.

Toate detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Primăria Sighetu Marmației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.