13 trupe de liceeni participă la a noua ediție a Festivalului de teatru contemporan pentru tineret ”Acting”. Evenimentul are loc în perioada 30 martie – 2 aprilie pe scena Teatrului Municipal Baia Mare.

Inițiat în 2014, Festivalul ”Acting” este atrăgător din mai multe motive

Inițiat în 2014, Festivalul de teatru contemporan pentru tineret ”Acting” s-a dorit a fi un proiect care, odată cu trecerea anilor, să devină un reper important atât în viața culturală a comunității, cât și a tuturor tinerilor care au făcut parte într-un fel sau altul din acest festival.

Încă de la prima ediție, festivalul a intrat într-un parteneriat cu Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, cea care a și jurizat cele opt ediții de până acum. Mai mult decât atât, începând cu a doua ediție, juriul a acordat premiul „Constantin-Cristian Buricea-Mlinarcic”. ”Premiu care a ridicat interesul trupelor din țară pentru festivalul Acting deoarece permite primitorului acestei diplome intrarea la Facultatea de Teatru și Televiziune, secția Teatrologie, fără a mai susține a examenul de admitere”, se arată în prezentarea festivalului din Baia Mare.

Un alt element care dă valoare festivalului este acela că profesorii care urmează să preia clasa de actorie în anul respectiv la Facultatea de Teatru vin pentru a ține în timpul festivalului work-shop-uri cu tinerii care doresc să dea admitere la Actorie.

Peste 130 de tineri-actori vor participa la ediția 9

În acest an, așadar, Festivalul de teatru contemporan pentru tineret ”Acting” ajunge la a noua ediție. Sunt înscrise 13 trupe de liceeni din București, Brașov, Cluj (2), Satu Mare, Arad, Bistrița, Huedin, Sighetu Marmației și Baia Mare (4). Trupele care reprezintă Maramureșul sunt: Proscenium (Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighetu Marmației), Dramatis Personae (Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare), The Snoop (Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare), Artwist (Asociația Artspot Baia Mare), Silver (Asociația Artspot Baia Mare).

Vor urca pe scena Teatrului Municipal Baia Mare peste 130 de tineri-actori. Și, apropo de asta, încă un ”detaliu” furnizat de organizatori: în urma celor opt ediţii de până acum ale festivalului, peste 20 de tineri participanţi din toată țara sunt astăzi studenţi sau absolvenţi ai facultăţilor de teatru din Cluj, București și Tg. Mureș.

Festivalul de teatru contemporan pentru tineret ”Acting” va avea loc în perioada 30 martie – 2 aprilie. Pe scena Teatrului Municipal Baia Mare. Deschiderea festivalului are loc joi, 30 martie, de la ora 14.30. Festivitatea de premiere este anunțată pentru duminică, 2 aprilie, de la ora 20.00. Intrarea la spectacole este gratuită în limita locurilor disponibile.

Organizatori: Consiliul Județean Maramureș, Acting – asociația tineri în teatru, Teatrul Municipal Baia Mare și Municipiul Baia Mare.

Programul, aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Acting – Festival de Teatru Contemporan

CITEȘTE ȘI:
Baia Mare | Prima ediție a Festivalului de teatru „Aproape” are loc în 5-12 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.