În 28 și 29 iunie, la Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor din Baia Mare are loc ”Music Corner Story Time: Listen, Listen”. ”Un festival interactiv de povești muzicale înregistrate în limba engleză de muzicieni americani. Potrivit tuturor vârstelor, festivalul invită participanții să urmărească înregistrările video și să participe în activități creative de desen, pictură, muzică, dans, precum și în activități de limba engleză”, informează reprezentanții Coloniei Pictorilor.

Uite programul!

Să facem cunoștință cu cei care vor coordona cursurile!

Născută în Baia Mare, Alina Voicu s-a mutat la București la vârsta de 14 ani pentru a studia pianul. A continuat studiile în Cluj-Napoca și apoi în SUA, unde a obținut o diplomă de master în muzică la Bowling Green State University din Ohio și o diplomă de doctor în arte muzicale în interpretare pianistică la Universitatea din Alabama, Tuscaloosa. Alina Voicu a susținut numeroase recitaluri ca solistă și în concerte de muzică de cameră în România, Ungaria, Austria, Germania, Italia, Elveția, China și SUA. A câștigat premii la competiții naționale și internaționale.

Daniel Szasz, născut la Sibiu, a început studiul viorii la o vârstă fragedă și a continuat să se perfecționeze în Cluj-Napoca și Elveția. În 1993 a primit o bursă în SUA, unde și-a continuat studiile și a devenit concertmaestru al Alabama Symphony Orchestra și al Lake Placid Sinfonietta. A câștigat multiple premii la concursuri naționale și internaționale. În colaborare cu Filarmonica de Stat Sibiu, Daniel Szasz a inițiat organizarea „Zilelor Muzicale Romano-Americane” la Sibiu. Un festival anual de vară care promovează muzica americană în România și stimulează colaborarea între muzicienii români și americani.

Băimăreanul Mihai Ciplea este artist vizual, reprezentant al generației 2000, câștigător al Marelui Premiu oferit în cadrul Bienalei Internaționale de Pastel din Nowy Sacz, Polonia, în 2013. A studiat grafica la Cluj-Napoca și Timișoara, iar în practica sa artistică utilizează atât pictura, cât și o diversitate de tehnici grafice. În prezent, lucrează preponderent în tehnica pastelului uscat, o tehnică pe care o abordează dintr-o perspectivă conceptuală. Este artist vizual, profesor al Colegiului de Arte Baia Mare și cadru asociat la Facultatea de Pictură din Baia Mare.

Înscrierile se fac telefonic, apelând 0362803225. Cursurile sunt gratuite. Festival sponsorizat de Music4Romania și Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor.
Music4Romania este o organizație non-profit care își propune să îmbunătățească viața copiilor din școlile și orfelinatele din România prin experiențe muzicale și culturale.

Sursă: Colonia Pictorilor. Imagine deschidere de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Tabere de actorie Artspot pentru elevi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.