”Casanova” - data premierei 14 februarie 2015

Continuă proiectele desfășurate online în completarea seriei Mari Spectacole @ODEON: joi, 28 mai, de la ora 18.00, regizorul Dragoș Galgoțiu vă propune să savurați împreună ”Farmecul discret al amintirii” – un proiect video de rememorare extrem de subiectivă a unor aventuri teatrale.

Prin acest proiect, regizorul aduce din nou în scenă șapte dintre spectacolele pe care le-a montat la Odeon. ”Spectacolele de teatru sunt imaginate pentru scenă, au nevoie să respire pe scenă. Atunci când sunt alungate de acolo spectacolele mor. Fotografiile, înregistrările video sunt documente importante, dar sunt lipsite de viață. Singura formă vie a spectacolelor alungate de pe scenă poate exista doar în memoria noastră”, spune Dragoș Galgoțiu, citat de site-ul Teatrului Odeon.

Eseul video ”Farmecul discret al amintirii” cuprinde secvențe din spectacolele:
◼︎ ”Casanova”, după ”Memoriile lui J. Casanova de Seingalt, scrise de el însuşi” (data premierei: 14 februarie 2015);
◼︎ ”Epopeea lui Ghilgameș” (data premierei: 1 martie 2009);
◼︎ ”Hamletmachine” de Heiner Müller (data premierei: 24 septembrie 2006) – spectacolul a avut parte de un turneu internațional la Gdansk, în Polonia, în 2008, iar Marius Stanescu, interpretul lui Hamlet, a primit Premiul UNITER la categoria ”Cel mai bun actor în rol principal”;
◼︎ ”Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită” de Bertolt Brecht (data premierei: 20 decembrie 2012) – spectacolul a avut parte de un turneu internațional în Bulgaria în 2014;
◼︎ ”Viața e vis”, după Calderón de la Barca (data premierei: 23 ianuarie 2011);
◼︎ ”Kafka. 5 Vise”, după texte de Franz Kafka (data premierei: 20 mai 2016) – spectacolul se află în repertoriul curent al Teatrului Odeon;
◼︎ ”Hamlet” de William Shakespeare (data premierei: 9 decembrie 2018) – spectacolul se află în repertoriul curent al Teatrului Odeon.

”Mă seduce gândul că ar fi posibil să existe modalități de a descrie experiențe pierdute inventând un limbaj al memoriei. Cred că este posibil, dar numai dacă acceptăm că o asemenea aventură este inevitabil extrem de subiectivă. «Farmecul discret al amintirii» e o încercare de a imagina această limbă a memoriei pentru că sunt convins că nu doar eu am nevoie de o asemenea seducătoare experiență”, menționează Dragoș Galgoțiu.

”Farmecul discret al amintirii” va fi transmis prin live streaming pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon și pe canalul de YouTube și va rămâne disponibil online.

Sursă informații și foto: Teatrul Odeon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.