”Fantasia” este concertul de deschidere al Baia Mare Summer Music Hub. Un proiect educațional care propune Masterclass-uri de vară tinerilor care studiază flaut și percuție. Proiectul este organizat de Asociația Haute Culture și Colegiul de Arte Baia Mare. Se află la prima ediție și se derulează în perioada 1-11 iulie. Cursurile de măiestrie vor fi susținute de flautiștii Teodor Țîrlea și Matei Ioachimescu și de percuționiștii Irina Rădulescu și Răzvan Florescu. Invitat special, toboșarul Cătălin Cioargă.

Sâmbătă, 1 iulie, de la ora 19.00, la Colegiul de Arte Baia Mare are loc concertul ”Fantasia”. Susținut de Teodor Țîrlea (flaut), Matei Ioachimescu (flaut) și Ștefania Dragoș (pian). În program: Jacob Gade – ”Tango Fantasia”, Ian Clarke – ”Maya” pentru două flaute și pian, F. Borne – ”Fantezia Carmen”, Astor Piazolla – ”Oblivion” pentru două flaute și pian, Franz Doppler – ”Andante și Rondo op. 25” pentru două flaute și pian.

În 5 iulie, de la ora 20.00, tot la Colegiul de Arte Baia Mare, are loc concertul ”As One”, susținut de PERCUSSIONescu. Adică Irina Rădulescu (marimba) și Răzvan Florescu (vibrafon). Invitați: Ștefania Dragoș (pian) și Matei Ioachimescu (flaut). PERCUSSIONescu este ”singura formație camerală de percuție din România”, după cum anunță organizatorii evenimentului. Înființată în 2016, de către tinerii muzicieni Irina Rădulescu și Răzvan Florescu. ”Inițiativa celor doi are ca fundament pasiunea comună pentru muzica de cameră și pentru muzica nouă deopotrivă, precum și afinitatea pentru instrumentele melodice, respectiv vibrafonul și marimba, două dintre cele mai sofisticate și spectaculoase instrumente de percuție”, menționează sursa citată.

Intrarea este liberă.

Sursă informații: Baia Mare Summer Music Hub

CITEȘTE ȘI:
Turneul SoNoRo Conac ajunge în premieră la Colonia Pictorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.