O expoziție temporară cu elemente de harnașament din epoca medievală puteți vizita în perioada 5-26 octombrie la Bastionul Măcelarilor.

Sunt expuse piese de harnașament datate în secolele XVII-XVIII ce aparțin colecției vechi a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Această colecție a fost constituită de-a lungul secolului XIX și stă la baza formării Muzeului Orășenesc Baia Mare, înființat în 1904, ca mai apoi să facă parte dintre colecțiile muzeului actual.

Piesele expuse au legătură cu activitatea breslelor curelarilor, șelarilor, fierarilor și armurierilor. Sunt expuse sigilii de breaslă, pinteni, zăbale, potcoave, șei și scărițe de șa.  Calul, în decursul secolelor XII – XVIII, era o prezență extrem de utilă atât în muncile agricole, cât și în transport, dar și în bătălii. Activitatea meșterilor fierari și armurieri este strâns legată de relația cal și călăreț și de elementele ce asigură această conexiune.

Acest eveniment este realizat de muzeograf dr. Sorana Mișca. Costul biletelor este de 4 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii și studenți.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie

CITEȘTE ȘI: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș organizează Sesiunea anuală de comunicări științifice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.