Primul oraș în care poposește în 2021 expoziția ”Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX” (ediția a II-a) este Satu Mare.

Expoziția ”Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX” (ediția a II-a) a fost organizată în noiembrie 2019 de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal Sibiu, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural și Muzeul de Istorie Sighișoara.

După ce în 2020 expoziția a putut fi vizitată în Sighișoara, Cetatea Făgărașului, Turda și Cluj-Napoca, în acest an primul oraș de destinație este Satu Mare. Joi, 4 februarie, de la ora 13.00, la Muzeul de Artă Satu Mare este stabilită o (re)întâlnire cu biografiile și creațiile fotografice a 13 fotografi transilvăneni celebri: Theodor Glatz, Kamilla Ásbóth și Emil Fischer din Sibiu; Dunky Kálmán și Dunky Ferenc din Cluj-Napoca; Cserni Adalbert din Alba Iulia; Leopold Adler din Brașov; Mezey Lajos din Oradea; Ludwig Friedrich Schuller din Sighișoara; Huszthy Mátyás din Baia Mare; Iosif Schneider, Iuliu Pop și Ioniță G. Andron din Satu Mare.

În cadrul evenimentului, dr. Marius Câmpeanu, coordonatorul proiectului expozițional și editorial, va prezenta volumul ”Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX- XX”, editat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș în seria Bibliotheca Marmatia 8.

Expoziția va fi deschisă la Muzeul de Artă Satu Mare (Piața Libertății nr. 21) până în 5 martie (programul de vizitare: marți-vineri, între orele 9.00-17.00; sâmbătă: 10.00-17.00; duminică: 10.00-14.00).

Sursă informații: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Sursă foto: Muzeul Județean Satu Mare.

CITEȘTE ȘI:
Prezență culturală băimăreană la Muzeul Țării Făgărașului | video
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie | A apărut ”Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX” – volumul II

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.