Muzeul Maramureșan, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Primăriei și Consiliului Local Sighetu Marmației, vă invită joi, 7 martie 2024, ora 13:00, la deschiderea expoziției de fotografie și povești ”Mame cu brațele goale”, realizată de Camelia (Rangu) Popescu.

Expoziția „Mame cu brațele goale”, organizată în perioada 7 martie-7 mai 2024, face parte din proiectul artistic, educațional și social cu același nume început în septembrie 2021 de artista Camelia Rangu (Popescu) pe tema pierderii de sarcină. El a apărut din experiența personală și din nevoia acută de a căuta alte mame cu povești similare și de a forma un altfel de „acasă” alături de ele. Timp de 15 luni au fost colecționate poveștile femeilor care au experimentat acest tip de traumă. Poveștile primite au fost folosite ca sursă de inspirație pentru fotografii „metaforă”, imagini blânde care să însoțească privitorul de-a lungul lecturii unor dureri de multe ori ascunse. Una din patru femei pierde o sarcină, iar această expoziție oferă un spațiu de reflecție pe teme ca doliu, vindecare și acceptare. Mai multe informații despre proiect pot fi accesate aici: https://www.facebook.com/mamecubratelegoale

Camelia Rangu (Popescu) este artist vizual și activează în Timișoara ca liber profesionist în domeniul culturii și educației. A finalizat în 2021 cursurile masterale la Universitatea de Vest Timișoara, secția Foto-video și face fotografii în mod profesionist de 15 ani. Are în palmares patru expoziții personale itinerate în: Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov, și expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate. Ca manager de proiect în cadrul Asociației Sinaptica, Camelia a coordonat și a participat la proiecte artistice, de educație prin cultură, dar și în proiecte cu valențe sociale. În urma pierderii fetiței sale, Dalia, a inițiat proiectul Mame cu brațele goale. Acest proiect reia explorările sale artistice anterioare și proiectele legate de feminitate, de data asta adăugând o nouă perspectivă, maternitatea.

Expoziția va putea fi vizitată până în 7 mai 2024, de marți până duminică, între orele 8:00-16:00 (ultima intrare la 15:30) – în perioada 7 martie – 15 aprilie 2024 și între orele 9:00-17:00 (ultima intrare la 16:30) – în perioada 15 aprilie – 7mai 2024, la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din str. Bogdan Vodă, nr. 1, Sighetu Marmației.

Sursa text și afiș: Muzeul Maramureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.