Până în 14 iulie mai puteți vizita expoziția „Cântecul vârstelor” a artistului Bruno Maria Bradt la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». ”Cu accente autobiografice, expoziția vă oferă sentimentele melancolice ale speranței de iubire la vârsta a treia”, se arată în invitație.

Bruno Maria Bradt s-a născut în Timișoara în 1962 și a început să deseneze de la o vârstă fragedă, urmând liceul de artă din orașul său natal. A continuat să-și dezvolte talentul, studiind la Institutul de Arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. În 1984 s-a stabilit în Fürth (Germania). Studiază designul grafic la Academia de Arte din Nürnberg.

În România, a fost prezent în ultimii ani cu expoziții personale la Muzeul Național de Artă din Cluj-Napoca, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la Galeria „Mansarda” a Facultății de Arte și Design Timișoara și a fost unul dintre artiștii invitați ai Bienalei Internaționale de Arte Vizuale Brașov. Anul acesta a participat cu expoziția ”Cântecul Vârstelor” la Romanian Creative Week.

”Inspirată de versurile lui Lucian Blaga, expoziția are o temă neobișnuită, introducând în poveste ideea că dragostea este un privilegiu care nu ține cont de vârstă, explorând trecerea timpului și reflecția asupra vieții. Artistul își propune să capteze esența emoțiilor umane și transformările pe care le aduce timpul, utilizând desenul monumental, care necesită o tehnică excepțională, o investiție considerabilă de timp și este practicat de foarte puțini artiști contemporani. Stilul lui Bruno Bradt, inspirat de desenul clasic renascentist, abordează teme moderne și prezintă adesea multiple personaje într-o singură lucrare”, menționează cei de la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 17.00. ”Vă asigurăm că, odată față în față cu lucrările, veți fi captivați de fiecare detaliu al acestor desene impresionante, iar întreaga expoziție vă va oferi o perspectivă nouă și profundă asupra vieții și iubirii”, garantează gazdele de la muzeul băimărean.

Sursă: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
Lucrări de disertație, expuse la Galeria de Artă UAP Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.