”Prima surpriză a acestei stagiuni este eXcentric DANCE TEAM(S) Festival – săptămâna dansului contemporan în Baia Mare”, anunță reprezentanții Teatrului Municipal Baia Mare.

Din 15 până în 22 octombrie în Baia Mare va avea loc eXcentric DANCE TEAM(S) Festival. Adică opt zile de dans contemporan și performance, cu producții ale mai multor companii din țară. ”Ideea eXcentric DANCE TEAM(S) Festival a apărut datorită deschiderii Teatrului Municipal Baia Mare către dans și către susținerea comunității de dansatori și coregrafi”, se arată pe contul festivalului.

”Urmărim crearea unui epicentru al dansului contemporan care să susțină nevoile și vocile noilor generații de dansatori și coregrafi. Dorim facilitarea unui cadru de întâlnire între spectacole de dans contemporan și public, între coregrafi și dansatori, care să genereze nu doar producții, ci și un limbaj comun”, vin explicațiile în prezentarea evenimentului.

Spectacolele vor fi prezentate publicului atât în cadrul sălilor de spectacole ale Teatrului Municipal Baia Mare, cât și în spații neconvenționale. ”Scopul nostru este dezvoltarea festivalului ca de la o ediție la alta să aibă din ce in ce mai mult de oferit, să devină o platformă de networking pentru dansatorii din România și nu numai”, menționează sursa citată. Festivalul urmărește deopotrivă familiarizarea publicului cu dansul contemporan și cele mai noi producții din țară. Programul urmează a fi anunțat în curând.

Festivalul eXcentric dance team(S) este organizat de Teatrul Municipal Baia Mare, Non – Centru de Arte Performative și Asociația Culturală Atelier 92.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
”Familia Pop”, prima premieră a stagiunii 2023/2024 la Teatrul Municipal Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.