Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj și Primăria Băsești organizează marți, 1 august, evenimentul cultural „188 de ani de la nașterea Bătrânului Nației, George Pop de Băsești”, ințiativă prin care se urmărește evocarea și cinstirea memoriei tribunului Marii Uniri.

Evenimentul se va desfășura în Băsești și va debuta la ora 10:00 cu oficierea Sfintei Liturghii la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”. Programul evenimentului va continua cu vizita la Teiul Unirii și depunerea de coroane la bustul lui George Pop de Băsești, după care publicul va putea urmări defilarea Gărzii de onoare. În cea de-a doua parte a zilei, manifestările vor avea loc la Casa Memorială „George Pop de Băsești”, unde se va desfășura un simpozion.

Nu vor lipsi nici momentele artistice, care vor fi susținute de Corul bărbătesc din Finteușu Mare, Călușarii din Băsești, Corul plugarilor din Băsești și Corul „Dor Moroșan” din cadrul Liceului Teoretic „George Pop de Băsești” Sighetu Marmației. Manifestările se vor încheia cu prezentarea Casei Memoriale „George Pop de Băsești” și vizitarea expoziției „George Pop de Băsești și Gazeta Transilvaniei”, organizată de Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Statui vivante, păpuși de mari dimensiuni și personaje (chiar și pe picioroange) se plimbă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.