În prima semifinală a concursului Eurovision 2023, cea din data de 9 mai, vor concura piese din 15 ţări. Primele cele mai bune zece punctaje obţinute prin votul exclusiv al publicului vor califica 10 ţări în finala Eurovision. Votarea se va face de către telespectatorii din ţările participante şi din Germania, Franţa şi Italia, la care se va adauga şi votul online dat de ”rest of the world”. Acesta din urmă reprezintă o noutate a regulamentului din acest an, prin care se oferă posibilitatea ca fanii aflaţi în ţări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicaţia www.esc.vote.

În a doua semifinală, Theodor Andrei va cânta pe scena Eurovision 2023 de la Liverpool. Aceasta va fi transmisă pe data de 11 mai, pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.

Românii din ţară nu îl pot vota pe Theodor Andrei conform regulamentului concursului. Dar românii din ţările care vor participa alături de ţara noastră în a doua semifinală Eurovision, respectiv cei din Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lithuania, Australia, pot să-l voteze pe interpretul melodiei „D.G.T. (Off and on)”.

De asemenea, întrucât în cadrul semifinalei Eurovision din 11 mai vor fi ascultate şi piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflaţi în aceste state pot să-l susţină şi ei pe reprezentantul României.

Indicativul lui Theodor Andrei este 3 (poziţia de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora trebuie să îl trimită la numărul afişat pe ecran în ţara din care urmăresc concursul Eurovision. Numerele de telefon/SMS precum şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară de către televiziunea publică ce transmite competiţia muzicală.

Fanii din România îşi pot vota favoriţii prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1 euro + TVA/SMS primit plus 0,05 euro + TVA/SMS trimis).

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest are loc în Marea Britanie, la Liverpool, care va organiza concursul în numele Ucrainei din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Semifinalele şi finala, care se vor desfăşura la M&S Bank Arena sub sloganul „United by Music”, vor fi transmise în direct şi în exclusivitate în zilele de 9, 11 şi 13 mai, de la ora 22.00 pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Sursă informații și foto: TVR

CITEȘTE ȘI: Eurovision 2023 | Publicul a ales piesa cu care România se…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.