”1 Decembrie cu drag” este spectacolul prezentat de elevi ai Colegiului Național Pedagogic ”Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației. ”Va fi un eveniment de dragoste de țară, de dulceața graiului, puțină poezie și un strop de poveste despre neamul acesta”, spune profesoara de educație muzicală, Măriuca Verdeș. Spectacolul are loc în 29 noiembrie, de la ora 17.00, la Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice. Invitat special, Ana Hossu. Eveniment derulat în cadrul Școlii Rădăcinilor Străbune.

Și la Desești poposește Școala Rădăcinilor Străbune. Acolo unde evenimentul ”1 Decembrie cu drag” va fi prezentat cu ajutorul părintelui Ioan Ardelean și al unor coconi de la Școala Gimnazială Desești, alături de Măriuca Verdeș.

”Când vorbim despre 1 Decembrie vorbim despre marea unire și toți trebuie să ne mobilizăm: de la cel mai mic, la cel mai mare, într-un cerc uriaș care va proteja această țară. Ca o graniță sufletească. Hai din când în când măcar să ne gândim ce putem face voluntar pentru țara asta! Fiecare din noi. Poate ajuți pe cineva, poate plantezi un copac, poate îți pui o poartă tradițională. Ceva să vorbească despre rădăcinile tale românești”, îndeamnă Măriuca Verdeș.

Cea care mărturisește, cu amar în glas, că astfel de evenimente patriotice ”scormonesc într-un jar aproape stins. Și încerc să reaprind focul dragostei de țară. Să le dau curajul acestor copii de a face România frumoasă! Noi acum avem o Românie goală. Goală de copii, de familii, de credință, de fapte bune. Asta încerc cu astfel de evenimente. Să pun în sufletul copiilor o sămânță care să rodească și să devină ziditori ai lumii noi”.

CITEȘTE ȘI:
Măriuca Verdeș: ”Să nu avem pretenții, dacă nu am sădit nimic, să culegem roade”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.