”Din cauză că nu puteți vizita Keukenhof acum, am decis să aducem Keukenhof la voi! În săptămânile care urmează vă vom arăta cele mai frumoase părți ale parcului”, este anunțul făcut spre final de martie de Bart Siemerink, managing director al Parcului Keukenhof.

O invitație dublată și de Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos: ”Răspândirea rapidă a pandemiei actuale a făcut imposibilă vizitarea fizică a multor locuri cu care, în mod obișnuit, ne-am fi delectat simțurile. Din fericire, multe dintre aceste locuri permit acum (măcar) o vizită virtuală. Unul dintre acestea este minunatul Parc Keukenhof 🌷🌷🌷 (în care se găsește și Laleaua Doamna Maria Brâncoveanu, prima și singura lalea cu nume 🇷🇴 românesc din Olanda) pe care îl putem vizita online, grație administrației parcului”.

Bart Siemerink, managing director al Keukenhof, este cel care vă va întâmpina pentru turul virtual al parcului, considerat ”cea mai frumoasă grădină din lume în timpul primăverii” și vă va conduce pentru început în locul lui preferat, dealul cu flori, acolo unde – în toamna lui 2019 – au fost plantați 60.000 de bulbi de lalele (26 de sortimente) și șofran. Aici vă face face cunoștință cu frumoasa ”Showwinner” – prima lalea roșie care înflorește în Keukenhof în fiecare primăvară. Culoarea roșie este, de altfel, foarte importantă pentru Keukenhof, după cum mărturisește Bart Siemerink, pentru că dacă alte culori se regăsesc și în alte flori din parc, roșul este exclusiv al lalelelor în Keukenhof.

Grădinarul André – de peste trei decenii la Keukenhof – vă va plimba prin grădina de lângă lac, cea mai veche grădină a parcului. Grădinarul Michael – de peste două decenii la Keukenhof – vă va prezenta Pavilionul ”Willem-Alexander”, acolo unde sunt peste 500 de sortimente de lalele.

Mai multe nu vă spunem, vă invităm și noi să (re)vizitați Keukenhof, un parc care și-a dobândit demult renumele mondial, fiind o atracție de necontestat a fiecărei primăveri din 1950 încoace, de când porțile lui s-au deschis publicului.

”E atâta frumusețe de admirat în Keukenhof în săptămânile care urmează!” (Bart Siemerink)

R. Anda TOMA

Detalii despre Keukenhof puteți găsi aici.
Pentru turul virtual al parcului vă invităm aici.

Sursă informații și foto: keukenhof.nl

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.