Vernisaj, moment muzical, spectacol de teatru – aceasta este combinația de evenimente propusă de a șaptea seară a Festivalului Național al Artelor “Repere, Mituri, Identități”.

De la ora 19.00, mâine, la șura Casei Preluca din Muzeul Satului Baia Mare are loc vernisajul expoziției de pictură “Urme prin timp”. Sunt expuse lucrări ale reprezentanților Asociației Artiștilor Plastici ”Alexandru Sainelic” Maramureș, realizate în Tabăra de Artă și Solidaritate de la Desești. O tabără ”devenită între timp, prin grija preotului Ioan Ardelean, ș̦coală de vară pentru copii din așezămintele pentru ocrotirea copiilor, care au nevoie să-și vindece sufletul cu lumină și culoare”, precizează organizatorii evenimentului.

Pentru ora 19.30, în fața bisericuței de lemn din Muzeul Satului, este anunțat momentul muzical “Rugă pentru Brâncoveni”, susținut de Corul Armonia din Baia Mare (dirijor, Adrian Iercoșan).

În același loc, de la 20.30, Teatrul ”Sică Alexandrescu” din Brașov prezintă spectacolul ”Dosarul Brâncoveanu”, de Mihai Lungeanu. Un spectacol care are la bază textul scris de Adrian Iclenzan și Laurenţiu Blaga. ”Istorie scrisă și nescrisă, reflecții asupra condiției umane, prin discursul de o profunzime cutremurătoare, în interpretarea de mare sensibilitate a actorului Mihai Giurițan, a cărui voce răsună, impunătoare, aducându-ni-l înainte pe sfântul martir și binecredinciosul voievod Constantin Brâncoveanu”, se arată în prezentarea evenimentului.

Mai multe despre spectacolul ”Dosarul Brâncoveanu” găsiți aici.

Festivalul Național al Artelor “Repere, Mituri, Identități” este organizat de Teatrul Ararat.

Sursă informații și foto: Teatrul Ararat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.